keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Jos voisin olla niin kuin he 2. Eve













Sattuu. Sattuu.


Sattuu


    Vain

Niin



Paljon.

**************




Sinä aamuna minä heräsin huutoon. Se kuului kadulta. Ulkoa. Ei minun tarvitse siitä välittää, eihän.



Nousin ylös ja muistin sopineeni tapaavani Julian tänään. Aamu oli harmaa ja sumuinen, kuten Bridgeportissa yleensäkin. Tyypillistä.  Se ei ollut ensimmäinen, eikä kyllä viimeinenkään kerta, kun vannoin muuttavani pois heti kun voin.




Kävelin hiljaa kylpyhuoneeseen varoen herättämästä muita. Hiljaa, ihan hiljaa.


Kyllä minulla lupa oli, ei sen puoleen. Tai ainakin melkein oli. Teinikapinaa, sanoisi joku ehkä.

****************'


Muistin osoitteen oikein. Kävelin sisään Julian huoneeseen ja huomasin Heidinkin olevan siellä Muistin silloin vasta hänenkin olevan mukana suunnittelussa

"They will be epic", Heidi sanoi ja virnisti minulle hymyään, josta tajusin sen riidan olevan ohi. Ratkesimme kaikki kolme nauramaan. Unohdin Even, ainakin hetkeksi.


Me jatkoimme suunnittelua. Kuka tuo, ja mitä. Julia kirjasi ehdotuksemme ylös. Viimeiset kuukaudet ja niin nuoria. Kolme luokkaa, eikä kukaan ole esteenä.

*****************


Kolahdus ja lasin helinää kuului pitkin ruokalaaa.

Käänsin katseeni äänen suuntaan ja tajusin Even kaatuneen. Kuulin hiljaista tirskuntaa ympäriltäni. Huomasin muutaman naureskelevan lujempaa.


Heidi nauroi myös mukana, samoin Julia. "Kömpelö" "Ei huomannut, että se kampataan"

Meillä oli samanlaiset paidat kuvastamaan sitä, että olemme aina toistemme puolella, mutta ehkä ystävyys on puolueellista.

*************************'



Kävelin iltapäivällä ovesta ulos ja huomasin Even istuvan yksin pysäkillä.



Lähdin kävelemään sateenvarjo kädessäni häntä kohti, enkä välittänyt huudoista pihalta. Halusin puhua Evelle. Halusin.

Eve istui kädet jalkojensa päällä aivan yhtä passiivisena kuin yleensäkin. Aloin pikkuhiljaa miettimään, onko hän kuuro.


...mutta ei kai se olisi mahdollista.


Huomasin Even nousevan ja lähtevän. Katselin häntä hetken, kunnes tajusin Even unohtaneen jotakin. Hänen reppunsa makasi edelleen penkillä.


En vieläkään tiedä, mikä minuun silloin meni, mutta otin Even repun penkiltä ja lähdin juoksemaan Even perään.



Ovet sulkeutuvat takanani ja etsin Eveä katseellani. Näytän hölmistyneeltä ja eksyneeltä ja kuulen kuskin murahtavan takanani, kunnes tajuan maksaa.


Kävelen Even viereen ja ojennan hänelle repun. Eve tuijottaa minua ilmeettömästi, senkin jälkeen, kun istun hänen viereensä.


Tajusin pian olevani täysin väärässä suunnassa. Ajoimme pian keskustasta ulos. Minulla olisi vielä mahdollisuus hypätä pois, mutten käyttänyt sitä. En tiedä miksi, mutta seurasin Eveä.

Pian Eve nousi pois ja seurasin häntä. Kävelin hänen peräänsä, eikä hän edes tainnut huomata minua. Hyvä niin.

Olen kasvanut pumpulissa, mutta tunnistin silti rakennuksen, jonka ovista Eve kiirehti sisään, eikä se rakennus ollut mikään tavallinen talo. Tiesin sen kyllä.

Ja silloin minusta tuntui, että minun on pakko saada tietää lisää Evestä. Aivan pakko.



Oma huomautus: Silmät vaihtuivat kesken osan. Pahoittelen mahdollista häiriötä.

4 kommenttia:

  1. Ihan kivahan toi oli. Ei toi kirjoitustyyli oo ihan mun makuun, mutta tohon kyllä sopii. Eve on kyllä niin kummallinen. :D

    -Lukija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thänks, Lukija. :D

      Juu, Eve tosiaan on kummallinen. (Tahallisesti tietysti. Siis määhän en mokaa..eiku siis :D ). Kiva kun tämä oli kiva. (Kuulostaapa tyhmältä :D ) Ja hyvä, että kirjoitustyyli kuitenkin tähän sopii, vaikkei se sun makuun niin olekaan.

      Kiitos kommentista. :)

      -Black Cat

      Poista
  2. Haiseva kouluruoka :D

    Eve on nätti nimi. Mun tarinassa on myös yhdellä henkilöllä nimenä Eve. (Toivottavasti et pahastu siitä, en kopioinut nimeä sinulta.)

    Tykkään kyllä todella paljon sun tavastasi tehdä tätä tarinaa. Sulla on ihan omanlainen kirjoitustyyli, josta tykkään, ja kuvat tuntuvat hyvin mietityiltä.

    VastaaPoista
  3. Outs, en huomannut noita hajupilviä. :D

    "Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Canvivalla oli saman niminen hahmo tarinassaan..." No en kuitenkaan. :D En pahastu, eikä minulla nyt olisikaan mitään pahastumisen aihetta jos nimeä ei edes ole matkittu.

    Kiitos. Tosi kiva kuulla, että tykkäät. :)

    VastaaPoista

Mielipiteesi on meille tärkeä... hetkinen, KETKÄ ME?

(Ja ai niin, arvostan jokaista kommenttia)